Κατηγορίες
Τοπικά νέα

Κατάληψη ΕΒΕχ (Δεκέμβριος 2014)

Την Δευτέρα 1/12/2014 καταλάβαμε το κτίριο του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10/11. Ο Νίκος Ρωμανός θέτοντας την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο διεκδικεί μέσα από τη φυλακή εκπαιδευτικές άδειες αναζητώντας μια ανάσα ελευθερίας. Ο Νίκος βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους από το Φεβρουάριο του 2013 για τη διπλή απαλλοτρίωση τράπεζας και ταχυδρομείου στο Βελβεντό. Πρόκειται για μία δράση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολύμορφου πολιτικού αγώνα ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς εξουσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπεύθυνης γιατρού, η υγεία του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κινδυνεύοντας να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτα σοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία. Σε αυτόν τον αγώνα του η δικαστική εξουσία απαντά με εντολή υποχρεωτικής σίτισης μεταθέτοντας την ευθύνη στους γιατρούς και προσπαθώντας να στερήσει στο Ν. Ρωμανό ακόμα και την ελευθερία να αποφασίσει για το ίδιο του το σώμα. Από τη πλευρά του ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός με ανακοίνωσή του ζητά να μην υπάρξει καμία δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.

Από τις 28/10 μέχρι τις 27/11 απεργία πείνας πραγματοποίησε και ο κρατούμενος για συμμετοχή στη 17Ν Ηρακλής Κωστάρης, λόγω της διακοπής των εκπαιδευτικών αδειών των οποίων έκανε χρήση από το 2011. Παράλληλα ως ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό μέσα στη φυλακή έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι Μιχαηλίδης από τις 17/11, η υγεία του οποίου βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και οι Μπουρζούκος και Πολίτης από τις 1/12.

Η βαρβαρότητα του κράτους και η κοινωνία της απάθειας και της αδράνειας κινδυνεύει άμεσα να χρεωθεί για πρώτη φορά με νεκρό από απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές. Η δικαστική εξουσία επιτίθεται αυτή τη φορά στο ίδιο το μέσο το οποίο επιλέγουν οι αγωνιστές για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, την απεργία πείνας. Το ίδιο μέσο που χρησιμοποιούν αυτήν την περίοδο οι Σύριοι πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας ταξιδιωτικά έγγραφα, άσυλο, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το ίδιο σύστημα που τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει τόσες ζωές, δεν διστάζει να καταστρέψει τη ζωή ενός ανθρώπου που μάχεται εναντίον του, ιδιαίτερα όταν το πολιτικό κόστος θεωρείται αμφίβολο.

Ας μην αμφιβάλει κανείς. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, μαζί και δίπλα με όσους εξεγείρονται. Καταλήψεις, επιθέσεις, δράσεις αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίζονται με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων των έγκλειστων απεργών πείνας, για όσο χρειαστεί. Στα Χανιά πραγματοποιούνται δράσεις αντιπληροφόρησης με καταλήψεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, πορείες αλληλεγγύης. Σήμερα προχωρήσαμε σε κατάληψη κτιρίου.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΤΡΙΤΗ 2/12 στις 18:00 μμ στη πλατεία αγοράς.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μετά το τέλος της πορείας στο κατειλημμένο ΕΒΕΧ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΠΟΛΙΤΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Αλληλέγγυοι/ες

Από το κατειλημμένο Ε.Β.Ε.Χ.

(Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *