Κατηγορίες
Τοπικά νέα

Κατάληψη ΕΒΕχ (Μάρτιος 2015)

Xανιά 30 Μάρτη 2015 : Ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας, από σήμερα το κτήριο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων τελεί υπο κατάληψη.

ΆΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Καλούμε τώρα κόσμο να στηρίξει την κατάληψη. Ανοιχτή συνέλευση στις 19:00 στο χώρο του κατηλειμμένου ΕΒΕΧ. Θα ακολουθήσει κείμενο της κατάληψης.

πηγή :https://athens.indymedia.org/

  • Ανακοίνωση της Κατάληψης του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων :

Από 30/3 προχωρήσαμε σε κατάληψη του ΕΒΕ Χανίων ως ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στις ελληνικές φυλακές. Οι  περισσότεροι από τους απεργούς έχουν ξεκινήσει τον αγώνα αυτό, που δίνουν με έσχατο μέσο τη ζωή τους, ήδη από τις 2/3, ενώ κυλιόμενα έχουν ξεκινήσει και άλλοι σύντροφοι με τον αριθμό να φτάνει τους   22 ενώ συμμετέχουν και Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι. Τα αιτήματα του Ν. Μαζιώτη, του Κ. Γουρνά και του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων συνολικότερα είναι:

  • η κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α και του κουκουλονόμου
  • η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ
  • η κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA
  • η πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί
  • η κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχουν μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων
  • η άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται

Παράλληλα ξεκινούν απεργία πείνας τα φυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς απαιτώντας την αποφυλάκιση των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων μετά την εκδικητική προφυλάκισή τους.

Διανύοντας ήδη οι περισσότεροι την 29η ημέρα απεργία πείνας η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ επιβαρυμένη με τους περισσότερους να νοσηλεύονται  και με τον κίνδυνο για αποσταθεροποίηση της υγείας τους να είναι μεγάλος. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι απεργοί έχουν να αντιμετωπίσουν και την στάση ορισμένων διευθυντάδων ( βλ.  Δρίμης Στυλιανός ) ,γιατρών και μπατσοφρουρών νοσοκομειακών κελιών που με το ρόλο βασανιστή προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό τους. Πράξεις βέβαια που δεν έμειναν αναπάντητες.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προεκλογικές δηλώσεις και τη στάση του Σύριζα περί κουκουλονόμου, τρομονόμου και κατάργησης φυλακών τύπου Γ’ . Απ’ ‘ότι έχει κάνει ήδη φανερό με τη στάση του  μέσω των εντολοδόχων του, τους μπάτσους (απειλές για βίαιη λήψη DNA σε πρόσφατες συλλήψεις διαδηλωτών)  καθώς και τους δημοσιογράφους (ΜΜΕ)  το παραμύθι περί τρομοκρατίας συνεχίζεται, διατηρώντας έτσι το όπλο με το οποίο επιτίθεται σε κοινωνικές ομάδες και άτομα που εξεγείρονται. Από την άλλη μέσω των νομοσχεδίων που καταθέτει ρίχνει στάχτη στα μάτια αφού φυλακές τύπου Γ’ θα υπάρχουν στα ήδη υπάρχοντα «σωφρονιστικά κολαστήρια». Η ουσία λοιπόν παραμένει. Φυλακή, με ειδικές συνθήκες κράτησης, μέσα σε φυλακή.

Παράλληλα με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, επιμηκύνονται οι ποινές των κρατούμενων στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αποχή συσσιτίου και φαρμάκων, απεργίες πείνας μέχρι και απειλές για αυτοκτονίες ώστε να συμπεριληφθούν στις παραπάνω διατάξεις.

Ο αγώνας  των απεργών πείνας δεν μας καθιστά αμέτοχους, δηλώνοντας απλώς την αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους, αλλά μας ωθεί να συμπράξουμε συνθετικά με τον δικό τους αγώνα. Ο αγώνας αυτός αφορά όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που σηκώνουν κεφάλι και  εναντιώνονται στην βαρβαρότητα της καθημερινότητας και σε κάθε μορφή καταπίεσης.  Ενισχύει την συνολικότερη επίθεση ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, δημιουργώντας έτσι το ανάχωμα για ένα κοινό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού.

Την ευθύνη για την υγεία και τη ζωή των απεργών την έχουν αποκλειστικά οι σημερινοί εκφραστές της εξουσίας με το κατά τ’ άλλα αριστερό προσωπείο.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο-η να πλαισιώσει και να συντονίσει τις δράσεις αλληλεγγύης σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ανοιχτή συνέλευση σήμερα 30/3 στις 19:00.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Κατειλημμένο ΕΒΕ Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *