Κατηγορίες
Κείμενα

Αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο

Στο χώρο του πολυτεχνείου τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργεί το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι. Ένας κατειλλημένος χώρος που πήρε σάρκα και οστά απο την ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας δομής μέσα στο πανεπιστήμιο. Ένας  χώρος που λειτουργεί αντιεραρχικά  με οριζόντιες διαδικασίες, ένας χώρος που βρισκόμαστε, ανταλλάζουμε απόψεις και οργανωνόμαστε ενάντια σε έναν κόσμο που τα αφεντικά και κάθε λογική κυριαρχίας  θωρακίζεται πατώντας πάνω στην υποτίμιση των ζωών μας. Όσο υπάρχει εκμετάλλευση απο άνθρωπο σε άνθρωπο ,όσο οι κοινωνικές σχέσεις αλλοτροιώνονται κάτω απο τον μανδύα της ανταγωνιστικότητας και του εγώ, εμείς δεν έχουμε παρά να χτίζουμε ισχυρές δομές και να πολεμάμε  για την αξιοπρέπεια των ζωών μας.

Υπό αυτό το πρίσμα πιστέυουμε οτι μέσω της αυτοοργάνωσης των αναγκών και των επιθυμιών μας μπορούμε να χτίσουμε ενα ισχυρό οδόφραγμα στην βάρβαρη καθημερινότητα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Με βάση την λογική αυτή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη λειτουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου όπου θα βρισκόμαστε θα κουβεντιάζουμε θα ανταλλάσουμε σκέψεις και προβληματισμούς . Σκοπός μας δεν είναι να προσφέρουμε χαμηλού κόστους  προϊόντα, μιας και διαχωρίζουμε την θέση μας απο τις λογικές του κέρδους που βυθίζει το υποκείμενο στον βούρκο της κατανάλωσης.

Γι’ αυτό το καφενείο θα λειτουργεί με ελεύθερη συνεισφορά χωρίς βέβαια αυτά που προσφέρονται να είναι «τζάμπα».  Έτσι η συνέχιση ή μη του καφενείου βασίζεται στην κατανόηση της λογικής του και της προσπάθειας που έχει καταβληθεί για την λειτουργία του. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων αυτοοργανομένων δομών  και παραμένουν πιστοί στην ματαιοδοξία του καπιταλιστικού “ονείρου” να ξέρουν οτι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας.

 

 

Αυτοδιαχειριζόμενο στεκι π.κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *