Κατηγορίες
Πολιτικοί κρατούμενοι

Αλληλεγγύη στους Π.Μιχαλάκογλου και Φ.Τζιώτζη (ΣΕΣΕχ)

Αρχές Οκτώβρη του 2014 μετά από γενικευμένη επιχείρηση εισβολών σε σπίτια αναρχικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται 6 άτομα από τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής, με κατηγορίες για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.  Σε  σπίτι στην Αθήνα βρίσκεται οπλισμός και συλλαμβάνονται δύο άτομα, ο αναρχικός Πάνος Μιχαλάκογλου και ο Μ.Β, με τον δεύτερο να  αποφυλακίζεται γιατί δεν είχε σχέση με τον οπλισμό. Μισό χρόνο αργότερα στις 12/5 συλλαμβάνεται εκ νέου ο αναρχικός Φώτης Τζιώτζης, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με το ξεφούσκωμα της υπόθεσης λόγω έλλειψης στοιχείων, με κατηγορίες για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά μπάτσων. Στις 23/3/2016 στο δικαστήριο ο Φ. Τζίωτζης αναλαμβάνει την ευθύνη του οπλισμού και ο Π. Μιχαλάκογλου την ευθύνη της φύλαξης του για χάρη του πρώτου και καταδικάζονται με 8 χρόνια χωρίς αναστολή ο καθένας, ενώ ο Μ.Β. αθωώνεται.

Από την δική μας σκοπιά, στεκόμαστε δίπλα σε όσους τρέφουν μίσος για το σάπιο κατεστημένο που βιώνουμε και οπλίζουν έμπρακτα τις αρνήσεις τους για την συθέμελη καταστροφή του. Σε αυτούς που δεν μασάνε από τα στημένα κατηγορητήρια, αποδομώντας και χλευάζοντας την δικαστική εξουσία επιτιθέμενοι και όχι με σκυμμένο το κεφάλι επαιτώντας για μια ευνοϊκότερη μεταχείριση. Σε αυτούς που αντιλαμβάνονται ότι η θεωρία που δεν μετουσιώνεται σε πράξη είναι ένα δηλητήριο που κατατρώει τις σάρκες και το μυαλό και καταστρέφει οποιοδήποτε ζωτικό εξεγερσιακό κύτταρο έχει απομείνει. Σε αυτούς που δεν κρύβονται πίσω από τη μιζέρια του καναπέ τους και την κοινωνική απάθεια, μην αναμένοντας μεσσίες και τις συνθήκες να ωριμάσουν. Σε αυτούς που οι συνέπειες των δράσεων τους δεν αποτελούν τροχοπέδη και ακόμα και όταν πέφτουν στα χέρια του εχθρού υπερασπίζονται με υπερηφάνεια τις ιδέες και τις πράξεις τους.

Οι αιχμάλωτοι του ακήρυχτου πολέμου  με την εξουσία, ενός πολέμου στον οποίο έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναρχικής θεώρησης και πράξης και δεν έχουμε σκοπό να τους αφήσουμε απομονωμένους στα ζοφερά μπουντρούμια της δημοκρατίας. Για αυτό η αλληλεγγύη για μας δεν είναι μια όμορφη λέξη για να κοσμούνται οι αφίσες και τα κείμενα, αλλά μια αμφίδρομη σχέση η οποία δεν μένει στα λόγια και δεν αποτρέπεται από τις συνέπειες του ποινικού κώδικα. Αντίθετα τείνει να γίνεται πράξη και όπλο επίθεσης ενάντια στο υπάρχον και σε κάθε μορφή εγκλεισμού του.

ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΘΕΜΕΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση ενάντια στον εγκλεισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *