Κατηγορίες
Τοπικά νέα

Κατάληψη Δημαρχείο Χανίων (Δεκέμβριος 2014)

Κείμενο έναρξης

Από σήμερα Δευτέρα 8/12 το Δημαρχείο Χανίων τελεί υπό κατάληψη, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αναρχικούς απεργούς πείνας Νικό Ρωμανό, Γ. Μιχαηλίδη, Α.Δ. Μπουρζούκο , Δ.Πολίτη , που δίνουνε αγώνα ενάντια στην εξουσία με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Επίσης σαν κίνηση αλληλεγγύης ξεκίνησε στις 6/12 7ημερη απεργία πείνας ο φυλακισμένος αγωνιστής Η.Καραντουμάν.

Η σημερινή μας κίνηση έγινε στα πλαίσια των πανελλαδικών καταλήψεων σε δημόσια κτήρια με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα και την παρεμπόδιση κρατικών διαδικασιών. Με κέντρο αγώνα το κατειλημμένο Δημαρχείο Χανίων καλούμε αλληλέγγυες συνειδήσεις να συμμετάσχουν στον αγώνα με όποιο μέσο κρίνουν ισάξιο της θηριωδίας των ημερών.

Καλούμε σήμερα στις 7 μ.μ σε προβολή ντοκιμαντέρ για την κοινωνική ληστεία και για την απεργία πείνας στις φυλακές τον Νοέμβρη του’08.Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για κάθε αγωνιστή που δεν σκύβει το κεφάλι θα είμαστε εδώ.

‘’Για πάντα στο μονοπάτι των ελεύθερων ανθρώπων.’’

Τίποτα δεν τελείωσε.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για το συντονισμό δράσεων αύριο Τρίτη 9/12 ώρα 7μ.μ.

Αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες

Κατάληψη Δημαρχείου Χανίων

 

Κείμενο λήξης

Σήμερα Τετάρτη 10/12 αποφασίσαμε την λήξη της κατάληψης του δημαρχείου Χανίων. Μετά την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων, ο Νίκος Ρωμανός αποφάσισε την διακοπή της απεργίας πείνας (από 10 Νοέμβρη) και της απεργίας δίψας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Η συγκεκριμένη τροποποίηση αφορά το «βραχιολάκι», το οποίο εισάγεται σαν ένας επιπλέον τρόπος προκειμένου να δίνονται εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενος.

Εμείς από την μεριά μας δεν θα μπούμε σε λογικές ήττας ή νίκης. Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε με προτάγματα την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη  και τις ανάσες ελευθερίας. Αφήνει σαν σημαντική παρακαταθήκη τις κοινότητες αγώνα που σχηματίστηκαν πανελλαδικά, οι οποίες έδειξαν πως τα αντανακλαστικά του κινήματος επιτρέπουν στην συσπείρωση και τον συντονισμό ακόμα και σε συνθήκες ευρύτερης κοινωνικής νηνεμίας.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως αυτός ο αγώνας δεν ήταν ούτε η αρχή, ούτε το τέλος. Έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους, στις πλατείες, στις καταλήψεις και σε κάθε τόπο που διακυβεύεται η αξιοπρέπεια.

Χαιρετίζουμε όλους όσους στήριξαν αυτόν τον αγώνα με όποιο τρόπο και μέσο επέλεξε ο καθένας. Οι νοητοί και οι υπαρκτοί μας δρόμοι, θα μας ξαναφέρουν σύντομα κοντά.

Δύναμη στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό, στους αναρχικούς Γιάννη Μιχαηλίδη,  Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, Δημήτρη Πολίτη, καθώς και στον αγωνιστή Ηλία Καραντουμάν οι οποίοι προχώρησαν σε απεργία πείνας ως κίνηση αλληλεγγύης.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη.

Καμία ανοχή στην κρατική τρομοκρατία.

Τίποτα δεν τελείωσε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *